Módl się i nigdy nie upadaj na duchu. Moc modlitwy wstawienniczej

Modlitwa wstawiennicza to modlitwa, podczas której wyrażamy przed Bogiem swoją troskę o bliźnicch...
Módl się i nigdy nie upadaj na duchu. Moc modlitwy wstawienniczej
Producent: ESPE

Modlitwa wstawiennicza to modlitwa, podczas której wyrażamy przed Bogiem swoją troskę o bliźnich i prosimy Go o pomoc w ich imieniu. Jako posługa łączy się z postanowieniem osoby modlącej się - orędownika - że przez dłuższy czas będzie błagała o pomoc dla jakiejś innej osoby czy grupy osób. Wiemy, że jedynym prawdziwym orędownikiem ludzkości jest Jezus Chrystus. Tylko On może stanąć między niebem i ziemią, między Bogiem i człowiekiem. Ale Jezus zachęca każdego chrześcijanina, aby włączył się w Jego posługę miłosierdzia i współczucia dla świata. Wstawiennictwo jest nie tylko naszym obowiązkiem, ale też przywilejem, na mocy którego możemy uczestniczyć w dziele samego Boga.

S. Ann Shields od lat posługuje modlitwą wstawienniczą na całym świecie. W tej książce dzieli się swoim bogatym doświadczeniem w tym zakresie. Przedstawia warunki owocności tej modlitwy i sposoby ich spełnienia. Każdy rozdział dotyka określonego aspektu życia chrześcijańskiego lub rozwoju duchowego - aspektu, który może wpłynąć na to, że nasze wstawiennictwo będzie bardziej skuteczne.

"Musimy otwierać nasze serca wciąż szerzej i szerzej. Weźmy przykład ze świętych. Być może Pan chce, abyśmy zrobili coś, co zmieni oblicze świata. Nasza gotowość podążania za Nim uwalnia duchową moc i łaskę, dzięki którym możemy wpływać na życie wielu osób jako orędownicy". [fragment książki]

O autorze

Siostra Ann Shields jest przełożoną zgromadzenia Służebnic Bożej Miłości, autorką wielu książek, m.in. wydanej przez Wydawnictwo eSPe Dlaczego mam przebaczać? Prowadzi rekolekcje i konferencje na całym świecie, na co dzień mieszka w Ann Arbor, Michigan.

Autor s.Ann Shields
Oprawa miękka